Guoguang High School

Flanked by magnificent tropical Raintrees (Samanea saman), Campus Green creates strong spatial and visual connections in the heart of the school. As the signature open space for the entire campus, Campus Green organizes the circulation and incorporates passive and active open space for students, teachers, and the surrounding community. A community-maintained linear native garden offers a colorful backdrop for the shaded seating area while also providing storm water management. This open space not only enhances the fabric of the campus but also provides opportunities for memorable, meaningful stories for future generations to come, while strengthening bonds with the surrounding community.

Scope: 
Campus Planning / Urban Design
Size: 
10 HECTARES
Client: 
Guoguang High School
Location: 
Kaohsiung, Taiwan